Vítěz Vodního putování je již znám

14. listopadu 2008

Regionální kolo internetové soutěže Vodní putování už má svého vítěze. Stal se jím tým 6. C třídy ze Základní škola s RVMPP Teplice, Buzulucká ulice, který soutěžil pod vedením RNDr. Ivy Váchové. Žáci si vybojovali vítězství v regionálním kole dosažením 170 bodů za správné odpovědi.  Za jejich pilné úsilí budou od společnosti Severočeské vodovody a kanalizace, a.s. odměněni zajištěním návštěvy kulturní či sportovní akce v Teplicích.

Podzimní internetovou soutěž Vodní putování připravila společnost Severočeské vodovody a kanalizace, a.s. (SčVK) v rámci skupiny Veolia Voda. Hra byla určena žákům vyššího stupně základních škol. Do soutěže se zaregistrovalo celkem 151 tříd (3078 žáků)  z Ústeckého a Libereckého kraje. Počínaje 6. říjnem 2008 každé pondělí nacházeli žáci na internetových stránkách www.scvk.cz a www.veoliavoda.cz  sérii otázek a úkolů pro daný týden.

Otázky prověřily všestranné znalosti žáků. Každá série dotazů byla zaměřena na jiné téma. Za správné odpovědi a řešení úkolů obdržely kolektivy bodové ohodnocení. Tento týden se sčítalo, porovnávalo a hodnotilo. Přehled vítězných týmů je vyvěšen na webových stránkách společnosti. Hodnocení na celostátní úrovni se uskuteční 24. až 28. listopadu a již 28. listopadu budou zveřejněny výsledky.

Soutěže, kdy žáci komunikují se společností pomocí e-mailu nebo telefonu, jsou velice oblíbené mezi dětmi i pedagogy. V loňském roce byla obdobným způsobem realizována soutěž „Profesora Vodičky“.

Děti i pedagogové si vodohospodáře pamatují i z mezinárodních projektů. Letos to byl projekt „Města kolem světa“, kdy se vítězové národního kola podívali s organizátory do Paříže. Neméně známá je soutěž „Vodní laborant nebo-li Tajemství vody“.