Vodník zajistí osvěžení

1. června 2017

Zahradní dřevěnou sochu vodníka, který stříká vodu, daruje společnost Severočeské vodovody a kanalizace, a.s. (SčVK) dětem z městských jeslí v Teplicích k jejich svátku, Mezinárodnímu dni dětí.

„Do základních škol umísťujeme pítka, která dětem zpříjemní pití vody z kohoutku, zde se jedná o malé děti a tak jsme přistoupili k dárku ve formě sochy od místního umělce pana Lakomého. Socha pohádkové postavy, vodníka bude děti na zahradě sprchovat v teplých dnech a tím je osvěžovat,“ uvedla tisková mluvčí společnosti SčVK Iveta Kardianová.

Jesle jsou jedinou organizací tohoto typu v Teplicích. Jejím hlavním účelem a posláním je péče o děti ve věku do tří let v denním režimu.

„Mít na zahradě bazén je velmi náročné pro splnění hygienických požadavků, proto jsme dar ve formě sprchy vodníka přivítali,“ uvedla ředitelka jeslí Iveta Kloučková.

Slavnostní předání vodníka se uskuteční ve čtvrtek 1. června na zahradě jeslí. Děti budou v tu dobu na výletě ke Dni dětí. O to větší pro ně bude překvapení po jejich návratu.