V soutěži „Hledá se maskot!“ vyhrál „Vodovodníček“

15. června 2011

Společnost Severočeské vodovody a kanalizace, a.s. (SčVK) představuje nového maskota, kterým se stal „Vodovodníček“. Jeho existenci vymysleli a návrh zpracovali žáci 4. A. Základní školy V. Talicha v Mostě pod vedením učitelky Daniely Paurové v rámci soutěže „Hledá se maskot!“

Dnes, v pondělí 13. června 2011 obdržel tým vítězné třídy regionálního kola drobné odměny z rukou zástupců SčVK. Maskot i s dětmi pojede ve středu 15. června do Prahy - Podolí, kde se přímo ve vodárenském muzeu zúčastní celostátního finále soutěže „Hledá se maskot!“

Soutěž vyhlásila v dubnu letošního roku společnost Veolia Voda pro děti 3. – 5. tříd základních škol. Jejich úkolem bylo vymyslet a zpracovat návrh, jméno a příběh maskota, který by se stal jakýmsi představitelem společnosti, kterou reprezentuje. Do soutěže se zapojily i SčVK. Jejich prostřednictvím soutěžilo 10 základních škol z Ústeckého a Libereckého kraje. Celkem 24 soutěžních návrhů z různých měst bylo doručeno do sídla společnosti v Teplicích. Odborná porota měla velmi těžký úkol, ale nakonec se snad podařilo vybrat toho nejlepšího maskota. Zda bude úspěšný i v celostátním měřítku se teprve ukáže.