Úklid zahrady odstartoval dobrovolnictví

4. dubna 2014

Společnost Severočeské vodovody a kanalizace, a.s. (SčVK) bude podporovat a rozvíjet akce firemního dobrovolnictví i v letošním roce. První pomoc roku 2014 směřovala do Dětského domova v Ústí nad Labem, Špálově ulici. Sedm zaměstnanců SčVK se vydalo do domova, aby pomohlo uklidit přilehlou zahradu. Děti v ústeckém dětském domově tak mohou bez obav na vlastní zahradě oslavit Den Země, který připadá na 22. dubna.

Technik, diagnostik, montér, dělník, asistentka a manažer vyměnili svoje běžné pracovní pomůcky za hrábě, lopaty a ostatní zahradní náčiní. Listí, suché větve a ostatní nepořádek po zimě skončilo v kontejneru, který SčVK zajistily.

Společnost SčVK upřednostňuje pomoc prostřednictvím firemního dobrovolnictví před jednorázovou finanční pomocí již od roku 2008, kdy 12 zaměstnanců společnosti přestěhovalo centrum Občanského sdružení Fokus do nových prostor. Na tuto průkopnickou akci firemního dobrovolnictví navázala celá řada dalších aktivit na různých místech společností provozovaného území. Desítky zaměstnanců SčVK pomáhali ve škole v Litoměřicích, v domově seniorů v České Lípě, ale i v dalších neziskových organizacích na Žatecku, Kadaňsku, v libereckém sdružení D.R.A.K., či v dětském domově v Mostě. Pomoc byla různorodá od stěhování, uklízení zahrad přes pomoc vozíčkářům a seniorům na cestách po krásách Českého Ráje po sázení vrbek a zušlechťování interiérů škol, domovů a mateřinek.

Firemní dobrovolnictví je forma pomoci společnosti okolnímu prostředí, ve kterém působí. Vytváří příležitost pro dobré skutky a radost ze sdílení, která k dobrovolnictví neodmyslitelně patří. Prostřednictvím jednotlivých akcí má společnost možnost pomoci potřebným vlastními silami.

601 267 267 / 840 111 111

kontaktní e-mail: