Soutěž „I love kohoutková“ – výzva pro středoškoláky

30. března 2012

Společnost Severočeské vodovody a kanalizace, a.s. vyhlašuje u příležitosti Světového dne vody novou výchovně vzdělávací soutěž „I love kohoutková“ pro studenty středních škol ve věku 15 -18 let. Cílem projektu „I love kohoutková“ je zvýšení environmentálního povědomí u studentů středních škol a zároveň propagace pitné vody z vodovodu jako nápoje každodenní potřeby, který je šetrný vůči přírodě (bez plastových obalů a dopravy).

Úkolem studentů bude vytvořit krátké video (délka 30 s – 3 min) ve formátu AVI, MOV, MPG či WMV, ve kterém vyjádří svůj pozitivní vztah ke kohoutkové vodě. Video může být animované či hrané a musí obsahovat důvody, proč je dobré pít vodu z kohoutku. Do soutěže se mohou přihlásit studenti středních škol ve věku 15 - 18 let, a to buď jako jednotlivci nebo ve 2 – 4 členných skupinkách. Pro přihlášení je potřeba zaslat email na soutez@kohoutkova.cz a uvést název a adresu školy, třídu, počet studentů ve skupince a telefonní číslo a email kontaktní osoby.

Studenti mohou zasílat své projekty nejpozději do 31. 5. 2012 na adresu soutěže soutez@kohoutkova.cz. Videa budou hodnocena nejdříve v regionálních kolech a posléze v kole celostátním dle několika kritérií – obsahu, kreativity, originality, kvality zpracování a technického provedení. Vítěz regionálního kola bude znám do 15. června a postoupí do celostátního kola, kde má šanci vyhrát v případě hlavní ceny 20 tisíc Kč. Druhou cenou v celostátním kole je digitální fotoaparát a třetí cenou odborné publikace. I v regionálním kole budou vyhlášena tři první místa a vítězové budou oceněni.

Společnost Severočeské vodovody a kanalizace, a.s. nabízí každým rokem školám v rámci provozovaného území soutěže na podporu životního prostředí. Soutěž „I love kohoutková“ by měla přispět k navrácení kreditu vody z kohoutku jako vody, která je velmi kvalitní a vhodná k dodržování pitného režimu. Společnost v této oblasti vyvíjí i další aktivity jako je spolupráce s restauracemi v projektu „Kohoutkovou? Stačí říct!“. Restauracím, které se zapojí do projektu společnost provede zdarma rozbor vody z kohoutku a následně jim dodá karafy pro možnost podávání vody.

Ke stažení:

leták k soutěži (dokument Adobe PDF)Leták k soutěži (1.7 MB), který obsahuje podrobné informace a pravidla soutěže.
Logo soutěže (obrázek JPEG)Logo soutěže 43.4 KB