Na severu Čech dohlíží na pitnou vodu Severočeské vodovody a kanalizace, a.s.

5. října 2018

Na severu Čech se ve schránkách obyvatel některých měst opět objevují letáky nabízející rozbory pitné vody. Zákazníci napojení na veřejný vodovodní řad si nemusí objednávat tyto služby a platit za ně.

Pitnou vodu mají vždy na dosah. Na její kvalitu dohlíží společnost Severočeské vodovody a kanalizace, a. s. (SčVK), dodavatel pitné vody v Ústeckém a Libereckém kraji, který dodává pitnou vodu dle vyhlášky MZd. č. 252/2004 Sb., kterou se stanoví hygienické požadavky na pitnou vodu a četnost a rozsah kontrol pitné vody. Zodpovídá za to, že pitná voda v distribuční síti splňuje veškeré parametry platné legislativy, a je pod neustálou kontrolou a v domácnostech zákazníků SčVK teče z vodovodních kohoutků zdraví nezávadná pitná voda.

Obyvatelům, kteří mají vlastní studnu a chtějí vědět, zda je voda v jejich studni kvalitní nabízí SčVK rozbory vody ze studny v akreditované laboratoři. Více informací o doporučeném rozsahu rozboru, veškeré podmínky o odběrech, platbách a kontakty na laboratoře naleznou zákazníci na www.scvk.cz v záložce služby – analýzy vody nebo v zákaznických centrech společnosti. Na webových stránkách společnosti jsou i potřebné objednávkové formuláře.