Úvod Média Tiskové zprávy Voda z kohoutku osvěží

Voda z kohoutku osvěží

9. srpen 2018

Jste napojeni na veřejný vodovodní řad? Pokud ano, i v těchto teplých dnech máte osvěžení vždy po ruce.

Voda z kohoutku splňuje veškeré parametry platné legislativy a je neustále monitorována. Stačí otočit kohoutkem a osvěžení a zároveň doplnění pitného režimu máte u Vás. Společnost Severočeské vodovody a kanalizace, a. s. (SčVK), dodavatel pitné vody, dodává pro obyvatele Ústeckého a Libereckého kraje pitnou vodu dle vyhlášky MZd. č. 252/2004 Sb., kterou se stanoví hygienické požadavky na pitnou vodu a četnost a rozsah kontrol pitné vody. Zodpovídá za to, že ve Vašich domácnostech z Vašich vodovodních kohoutků teče kvalitní, zdraví nezávadná pitná voda.
Kontrola dodávané pitné vody je prováděna pravidelně dle plánu kontrol pro příslušný rok, který schvaluje Krajská hygienická stanice. Společnost Severočeské vodovody a kanalizace, a.s. ručí svým zákazníkům za kvalitu dodávané pitné vody.

Kromě osvěžení v pohodlí domova SčVK poskytují vodu do 64 pítek ve městech a obcích Ústeckého a Libereckého kraje. Pítka nabízejí možnost občerstvit se zdarma pitnou vodou při pobytu ve městě. I zde jsou SčVK zodpovědné za to, že v pítkách teče kvalitní pitná voda. Vzhledem ke zkušenostem je ovšem nutné upozornit na fakt, že pítka slouží k pití. V žádném případě je nelze zneužívat ke sprchování a jiným účelům.
Pítka poničená vandaly se společnost snaží opravit, aby i nadále mohla sloužit občanům.

Zákaznický/Havarijmí mobil:

Zákaznická/Havarijní pevná linka:

datová schránka:
f7rf9ns

kontaktní e-mail:
info@scvk.cz

Pozor! Neslouží k ohlašování poruch a havárií, je pouze kontaktní.

Žádost o existenci inženýrských sítí

Potřebujete zjistit, zda na vašem pozemku jsou vodovodní a kanalizační sítě?
Pak vyplňte elektronickou žádost a informace vám bude zaslána.

Pokud máte dotaz na kvalitu dodávané pitné vody vyzkoušejte interaktivní mapu.
V případě, že v mapě nenaleznete potřebné informace, použijte formulář.

Spočítejte si

kolik spotřebujete vody:

Kalkulacka_spotreby_vody.swf

... a my vám poradíme, jak ušetřit.