Dodržovat pitný režim napomáhají i pítka ve městech

29. května 2017

Voda je nejdůležitější součástí života. Lidské tělo obsahuje téměř 70 procent vody, a aby byl člověk zdráv, potřebuje pravidelně doplňovat tekutiny. Zejména v současných dnech,

které provází vysoké letní teploty, může docházet k příznakům dehydratace organismu. Nedostatek tekutin může způsobit vyšší únavu, bolesti hlavy, kloubů.

Tekutiny ideálně doplníte vodou z kohoutku ve Vaší domácnosti. Jste-li napojeni na veřejný vodovodní řad, Váš dodavatel pitné vody, společnost Severočeské vodovody a kanalizace, a.s., (SčVK), dodává pitnou vodu dle požadavků platné legislativy - vyhlášky MZd. č. 252/2004 Sb. v platném znění, kterou se stanoví hygienické požadavky na pitnou vodu a četnost a rozsah kontroly pitné vody. Zodpovídá za to, že ve Vašich domácnostech, z Vašich vodovodních kohoutků teče kvalitní, zdraví nezávadná pitná voda.

Pohybujete - li se po městě i zde Vám voda z kohoutku přijde vhod. Společnost Severočeské vodovody a kanalizace, a.s. zásobuje pitnou vodou 69 pítek rozmístěných ve městech Ústeckého a Libereckého kraje. (viz příloha). Pítka nabízí možnost občerstvení se zdarma pitnou vodou. I v těchto pítkách je kvalita vody kontrolována. Bohužel, leckdy dochází ke zneužití této služby zdarma. Poničená pítka se společnost snaží opravit, aby i nadále mohla sloužit procházejícím lidem.

Pítka Sčvk 2017.xlsx