Úvod Média Tiskové zprávy Dálkové odečty chrání zákazníky i zaměstnance

Dálkové odečty chrání zákazníky i zaměstnance

19. březen 2015

Společnost Severočeské vodovody a kanalizace, a.s. (SčVK) chrání své zákazníky i zaměstnance zaváděním nových postupů.

Jedním z moderních přístupů, který naplňuje oba cíle, je instalace systému dálkových odečtů vodoměrů. V současné době je tímto systémem osazeno 6892 vodoměrů zákazníků SčVK.

„Systém dálkových odečtů se používá hlavně v rizikových vodoměrných šachtách, u měsíčně fakturovaných odběrů a při kontrolní činnosti,“ uvedla ředitelka komunikace a marketingu Iveta Kardianová. Jedná se v podstatě o zařízení, čili modul, kterým je fakturační vodoměr osazen. Stav zaznamenaný na vodoměru je prostřednictvím modulu a dálkové rádio frekvenční komunikace předáván do počítače. Veškerá data jsou ukládána v paměti modulu a v zákaznickém systému.

Systém dálkových odečtů začala SčVK využívat před čtyřmi lety. Na počátku se jednalo o 750 odběrných míst, dnes se jedná o více jak devítinásobek. Implementace tohoto systému, ale i dalších nových technologií pro zlepšení komfortu zákazníka i eliminaci rizik bezpečnosti zaměstnanců bude pokračovat i v dalších letech.

Zákaznický/Havarijmí mobil:

Zákaznická/Havarijní pevná linka:

datová schránka:
f7rf9ns

kontaktní e-mail:
info@scvk.cz

Pozor! Neslouží k ohlašování poruch a havárií, je pouze kontaktní.

Žádost o existenci inženýrských sítí

Potřebujete zjistit, zda na vašem pozemku jsou vodovodní a kanalizační sítě?
Pak vyplňte elektronickou žádost a informace vám bude zaslána.

Nepřehlédněte aktuální Nabídky zaměstanání v naší společnosti.

Spočítejte si

kolik spotřebujete vody:

Kalkulacka_spotreby_vody.swf

... a my vám poradíme, jak ušetřit.